Pásztorpite
Kezdek ráhangolódni az átgondolt, pénztárcabarát főzésre, így most abból főztem, ami itthon volt.
Hozzávalók:
darált hús
répa
zeller
hagyma
gomba
pirospaprika
sör
só, bors, majoranna
krumplipüré
A hagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam az apróra vágott szálzellert, a (fagyasztott) gombát és a durvára reszelt sárgarépát. Jól lepirítottam és egy tányérba kiszedve félretettem. A darált húst is megpirítottam és ledinsztelt zöldségekkel együtt a fűszerekkel átmelegítettem. Megszórtam pirospaprikával és felöntöttem egy kevés sörrel s vártam, míg a hús megfő.
Amikor elkészült egy tűzálló edénybe átszedtem és a maradék krumplipürét rákanalaztam… szépen rusztikusan a tetejére. Tetejét megszórtam reszelt sajttal és a sütőben rápirítottam a sajtot.
Szerencsére minden hozzávaló volt itthon így pikk-pakk el is készült. 🙂
Kommentek