Az én tökéletlen életem...

Olcsó húsnak jóízű lakoma a vége…

Pásztorpite

Kezdek ráhangolódni az átgondolt, pénztárcabarát főzésre, így most abból főztem, ami itthon volt.

Hozzávalók:

darált hús
répa
zeller
hagyma
gomba
pirospaprika
sör
só, bors, majoranna
krumplipüré

A hagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam az apróra vágott szálzellert, a (fagyasztott) gombát és a durvára reszelt sárgarépát. Jól lepirítottam és egy tányérba kiszedve félretettem. A darált húst is megpirítottam és ledinsztelt zöldségekkel együtt a fűszerekkel átmelegítettem. Megszórtam pirospaprikával és felöntöttem egy kevés sörrel s vártam, míg a hús megfő.

Amikor elkészült egy tűzálló edénybe átszedtem és a maradék krumplipürét rákanalaztam… szépen rusztikusan a tetejére. Tetejét megszórtam reszelt sajttal és a sütőben rápirítottam a sajtot.

Szerencsére minden hozzávaló volt itthon így pikk-pakk el is készült. 🙂

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!